De shampoo's die ik gebruik bij het wassen bevatten gezonde en essentiële oliën, zijn vrij van chemicaliën en schadelijke stoffen zoals; alcohol, parabenen, zeep of kleurstoffen. Tevens zijn de shampoo's dierproefvrij.

Dog wash

Hondentrimmen

Trimmen is een verzamelnaam voor verschillende technieken om de vacht te verzorgen namelijk: wassen en föhnen, scheren, knippen, effileren, uitdunnen, ontwollen, plukken, strippen en natuurlijk het borstelen en kammen.

Voor een goede gezondheid van de vacht en huid is het voor honden van essentieel belang om af en toe een trimsalon te bezoeken.

Voor de trimbehandeling

✓Laat uw hond voor de trimbehandeling goed uit. Een trimbehandeling kan een tijdje duren, dit voorkomt ongelukjes.

✓Als uw hond een medische afwijking heeft, is het belangrijk dat u dit vooraf doorgeeft. Tijdens de trimbehandeling kan ik hier rekening mee houden.

✓Neem alstublieft de halsband en riem van de hond mee.

Volledige trimbehandeling

✓Algehele gezondheidscheck
✓Wassen met een verzorgende shampoo
✓Föhnen
✓Borstelen/kammen
✓Vacht in het gewenste model brengen
✓Nagels knippen
✓Zo nodig teken verwijderen
✓Zo nodig oren schoonmaken en plukken

✓Was- en blaasmethode
Bij honden die veel verharen wordt de was- en blaasmethode toegepast. Deze methode helpt de hond sneller door de rui heen en hierdoor heeft u minder haar in huis. Deze behandeling is ook geschikt voor kortharige rassen. Door de was- en blaasmethode schaadt de vacht en de natuurlijke haargroeicyclus niet. Veel borstelen, kammen of gebruik maken van de furminator maakt het verharen erger.
(Deze methode is geschikt voor bijvoorbeeld Labradors, Herders, Berner Sennenhonden)

Mocht ik tijdens de trimbehandeling een medische aandoening bij uw hond signaleren, dan zal ik u hierop attenderen en indien nodig, doorverwijzen naar de dierenarts

Kleine trimbehandeling

Soms kan het nodig zijn dat er alleen een kleine trimbehandeling nodig is. Tijdens deze behandeling wordt uw hond gewassen, geföhnt, eventueel ontklit en worden de voetjes, nagels en indien nodig haren bij de oogjes geknipt. De lengte van de vacht blijft hierbij hetzelfde. Een kleine behandeling is ideaal voor langharige rassen om ze goed te kunnen onderhouden.

Voor alleen het knippen van de nagels kunt u ook bij mij terecht.

Puppy behandeling

Bij aanschaf van een puppy, denkt u misschien nog niet aan het borstelen en kammen. De vacht van de hond is misschien nog niet zo lang en er is nog geen klitvorming, toch is dit een erg belangrijk deel van de socialisatie van de hond. Het is van groot belang dat u de puppy al laat wennen aan borstelbeurtjes en aanrakingen. Op deze manier kan de hond al in een vertrouwde omgeving wennen aan borstelen en wordt dit een gewoonte. Voor de band tussen u en uw pup is het ook goed.

Voor puppy's tot 16 weken bied ik een gratis puppy behandeling aan. Tijdens deze behandeling maken de honden kennis met de geluiden in de trimsalon. Indien nodig worden de haren voor de ogen, de voetjes en de nagels bijgeknipt. De tafel wordt even omhoog en omlaag gedaan en ook de föhn wordt even aangezet. Tijdens deze behandeling wordt de pup nog niet gewassen, mocht u dit wel willen dan kan dat tegen een gereduceerd tarief (zie tarievenpagina). Natuurlijk wordt de hond hierbij veel beloond en wordt er aan het einde even gespeeld. De trimsalon moet tenslotte een leuke ervaring worden.

Tijdens deze puppy behandeling krijgt u advies over hoe u zelf de vacht goed kan bijhouden.